Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Хората - тези ,които дават облика на всяко място по света

Дали ще отидете в Мали, САЩ, Гърция, Австралия, Индия или на, което и да е място на нашата планета, ще видите хората - тези които дават облика на всяко място, независимо къде се намира то. Те дават духа и цвета на мястото, те са онзи фактор, който определя красотата на всяко едно кътче на Земята.

Средната възраст

Хората от 30 нагоре, са създали семейства, устроили са дом. повечето са заети в рудниците или обслужването.

 

Третата възраст

Кой не обича баба и дядо? Те винаги ни угаждат, винаги са готови да ни обърнат внимание. Моите баба и дядо гледат крава. Всички пием мляко. Доста стари хора се занимават с животновъдство, което в днешно време без помощ от младите е тежко бреме. Пенсионират ли се хората от третата възраст не спират да работят. Ще помагат на младите, ще правят нещо друго, но не и да почиват и да се наслаждават на годините. Те са подложени на тежка физичекса работа - сено, картофи, дърва. Всичко това ги товари много и телата им понасяли труда през годините започват да се съпротивляват и да отказват да слушат. За това роля на нас техните деца е да им помагаме, да се грижим за тях и да ги убеждаваме да не се тормозят с толкова физическа работа.

Дядо Ангел

В Лъки има пенсиионерски клуб като навсякъде из населените места. Там хората се събират да си поговорят, да се видят, но винаги когато се срещнат двама на пътя винаги имат какво да си кажат, да поговорят за общи познати.

За нас | Карта на сайта | Правила за ползване | За контакти | © 2007 Владимир Медев
Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev