Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Хората - тези ,които дават облика на всяко място по света

Дали ще отидете в Мали, САЩ, Гърция, Австралия, Индия или на, което и да е място на нашата планета, ще видите хората - тези които дават облика на всяко място, независимо къде се намира то. Те дават духа и цвета на мястото, те са онзи фактор, който определя красотата на всяко едно кътче на Земята.

 

Тинейджърите

Спомняте ли си тази възраст? Когато хормоните бушуват в тялото ти и те променят по един вълшебен начин и ти започваш да порастваш. Една възраст, в която настроенията се менят бързо, когато откриваш много нови неща около теб и в себе си.

Тенейджърите

Тук ще изразя личното си мнение, а именно, че това което става в обществото ни не е хубаво. В днешно време поколенията се промениха много, от нашето и още повече от това на майките и бащите ни. И за съжаление тази промяна не е в добра посока. Много е жалко, че цигарите и алкохолът станаха нещо обичайно дори за 12- 14 годишните. А както знаем в алкохола и цигарите няма нищо добро. Причините за тези проблеми са много и комплескни и аз едва ли съм човека, който да ги определя, но ми се иска да призова всички родители да са по-загрижени за децата си, по-отговорни и по-заинтересовани - къде прекарват времето си и с кого, и с какви занимания. Далеч съм от мисълта да стават деспоти и „врагове“ на децата си, но нека бъдем по-отговорни.

Кристиян

Тинейджърите в Лъки оформят своя светоглед в училище „Христо Ботев“, където учителите се стараят да им предадат не само важните знания по съответния предмет, но и за живота, който ги очаква след това. Обикновено прекарват времето си в срещи с приятели, организират се на групи и започват разходки, веселби и приключения. Започват и първите любовни трепети, закачки и „свалки“. С демографската криза и малкото перспективи пред младите много деца след 7 и 8 клас кандидатстват в езикови или професионални гимназии в Асеновград и Пловдив. Останалите остават в гимназията до завършване на 12 клас в някоя от специализираните паралелки.

Младежите

Младежите завършват гимназията в града и поемат в различни посоки, според своите интереси и възможности. Някой започват работа принудени да помагат на близките си в издържането на семейството. Други успяват да кандидатстват във висши учедни заведения и ако бъдат приети, започват да се изграждат като професионалисти в дадена област. Днес за младите хора в Лъки, бъдещето е несигурно и неясно. В условията на днешната пазарна икономика, демографския срив и трудните условия е трудно да се намери работа, която да позволява създаването на семейство, дом и бъдеще. За съжаление няма кой да ни помага и ще трябва сами да търсим своя път. И така по-голямата част от младите напускат Лъки и отиват в големите градове с надежда да намерят там своя път... А кой ще остане в Лъки...? Тежко е да се гледа празнотата в очите на младите, нямащи други алтернативи освен да заминат от своя град и да оставят тук куп спомени и близки. Надявам се скоро да намерим пътя по който Лъки ще се запази и младите ще искат да останат тук... завинаги.

Младежите

За нас | Карта на сайта | Правила за ползване | За контакти | © 2007 Владимир Медев
Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev