Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Хората - тези ,които дават облика на всяко място по света

Дали ще отидете в Мали, САЩ, Гърция, Австралия, Индия или на, което и да е място на нашата планета, ще видите хората - тези които дават облика на всяко място, независимо къде се намира то. Те дават духа и цвета на мястото, те са онзи фактор, който определя красотата на всяко едно кътче на Земята.

Увод

Тук ще се опитаме да представим колкото се може по-подробно хората на Родопите и в частност тезив община Лъки. Ще се опитаме да ви запознаем с тях, за хората които не са идвали тук преди. Предполагам, че за всеки съгражданин ще е любопитно да види какво сме видяли ние отстрани и как изглеждаме в очите на другите.

Децата

Не вярвам някой от вас да не се усмихне ако види на улицата дете. Те са толкова сладки колкото и палави, но са прекрасно украшение на нашия живот. Ще използвам баналното: „Децата са бъдещето на България“. И ако помислите ще разберете , че те наистина са нашето бъдеще. Защото „Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него помни делата му“- казва хан Омуртаг. Затова нека ги пазим у дома, на улицата, на пътя. Обръщайте им внимание, отговаряйте на любопитните им въпроси, ОБИЧАЙТЕ ГИ!

Денис и Митко

Децата в Лъки растат сред красотата на планината и историите на баба и дядо за интересни случки в миналото, за страшни истории за същества, които ще ги вземат ако не слушат... Първия етап от израстването им преминава през детските ясли, втория през детската градина, където узнават много неща за света около себе си и продължават пътя си към познанието в училището.

Децата на Лъки

Винаги ще помня как на празника на града през 2006 г., когато гост на тържeството беше и президента Георги Първанов, едно момче от детската градина излезе на сцената с пътури, пояс и калпак, протегна ръка към публиката и започна с „Аз съм българче! ...“. Децата ни ще продължават да бъдат горди българи и това ми дава надежда, че България ще я има и след нас...

За нас | Карта на сайта | Правила за ползване | За контакти | © 2007 Владимир Медев
Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev