Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Новини от цялата околност за големите и малките неща от живота

Беше открит новият мост над река Белишка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 3 юни 2009 г. беше открит официално новият мост над река Белишка. Строителството продължи 2 години и за него бяха изразходвани 1 262 260 лв., като инвеститор е НАПИ. Изпълнител на строителните работи е държавното предприятие „Строителство и възстановяване“ гр.София.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дължината на мостът е 20 м, като той е разположен на третокласния републикански път III-8611 Белица-Загражден. Съществуващият до сега мост бе многократно заливан от придошлите води на река Белишка и оставяше откъснати от общинския център селата Белица и Борово и манастира „Кръстова гора“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На официалното откриване присъстваха много граждани и официални гости. Откриването почетоха със своето присъствие министрите Ивайло Калфин и Петър Мутафчиев, депутатът Пламен Славчев, председателя на НС на НАПИ Иван Атанасов и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изведнъж завалелия проливен дъж не помрачи тържеството, което бе открито с родопски гайди и народна музика. След приветствените слова на кмета на община Лъки и официалните гости се зави кръшно хоро, с което гражданите на общината си пожелаха още нови неща в бъдеще.

 

Беше отбелязан празника на града и миньора

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 28 и 29 август 2009 г. беше отпразнуван празника на града и миньора. Тази година той беше двоен празник за града - 50 годищнината от обявяването на Лъки за населено място и 40 годишнината от обявяването му за град..В празничната програма участваха много известни изпълнители: Силвия Кацарова, Виктор Калев, Теодор Койчинов, Тома Здравков, Магдалена Джанаварова, Бинка Добрева, Росица Пейчева. За настроението на празника се грижеха още оркестър „ Тракийски славей“ и оркестър „Първомай“. На сцената се изявиха и някои местни състави и изпълнители:

- женска певческа група при НЧ „В.Коларов“ - с.Дряново, с ръководител Росица Чукалова. Групата има спечелини златни медали от

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- смесена фолклорна група при НЧ „Хр.Ботев“ - с.Борово; .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Празникът започна в петък - 28.08.2009 г. с футболен мач между отборите на ФК „Лъки“ и ФК “Ботев Пловдив - ветерани“. След фотболната среща, завършила 6:3 в полза на гостите, програмата продължи с изпълнение на народен оркестър „Тракийски славей“. След това на сцената излязоха женската певческа група от с.Дряново, които изпяха няколко песни, които накараха публиката да настръхне. следващия изпълнител на сцената беше фолк звездата Сиана, а след нея отново продължи да радват публиката оркестър „Тракийски славей“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Празничната програма продължи на следващия ден с детска шоу програма - игри и фокуси. Тя беше последвана от изявата на малките възпитаници на ОДЗ „Юрий Гагарин“ , които изпълниха няколко стихотворения, облечени в традиционните народни носии. След тях на площада танцьорите от клуб „Хоро-извора“ от с.Баните показаха различни танци с прекрасните си носии. Танците бяха последвани от изпълненията на фолклорната група от с.Борово - които под звуците на родопската гайда пяха и радваха всеки присъстващ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По обяд на прекрасно декорираната сцена излязоха официалните гости и представителите на местната администрация. Кметът на община Лъки - инж. Красимир Манов поздрави всички граждани и гости с празника и произнесе приветствено слово. След него своите поздравления поднесоха част от официалните гости.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата продължи с изпълнения на част от участниците в Music Idol - Тома Здравков, Магдалена Джанаварова, Теодор Койчинов. За веселието на публиката се погрижи и актьора Виктор Калев. След него на сцената се изредиха народната певица Бинка Добрева, Оркестър „Първомай“ и Силвия Кацарова. Вечерта завърши с изпълнения на Росица Пейчева и кръшни хора. А края на програмата бе отбелязана с пищна заря в небето над града.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За нас | Карта на сайта | Правила за ползване | За контакти | © 2007 Владимир Медев
Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev