Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Детската градина

Част от децата на Лъки

Започваме разказа си с детската градина, която играе основна роля в оформянето на културата на хората тук. С дълбока благодарност към всички, които работят в тази институция, където се изграждат характери и личности...

ОДЗ „Юрий Гагарин“

Спомняте ли си тези времена? Разбира се за тези, които са ходили на детска градина. Колко беше хубаво. Като се замисля едва ли е имало по-безгрижно време - спиш, ядеш и играеш. Никакви грижи, никакви отговорности. Идилия.

Детската градина в Лъки носи името на първия космонавт Юрий Гагарин. Градината е построена в периода 1971-1975 г. Днес има 5 групи. Към настоящия момент съставът на работещите в градината е следният: директор, 8 учителки, 6 лелички, кухненски персонал - 2, перачка, домакин, огняр, фелдшер, медицинска сестра, която обслужва децата, които са в детската ясла.

Децата от детската градина са един вид звездите на всеки празник. Дори президента на република България - Георги Първанов, не можа да скрие радостта и възхищението си от техните изпълнения на сцената по повод празника на града през 2006 г.

Двама от любимите ми малчугани, заедно в спалнята на една от групите на първия етаж през лятото на 2007 г.

За нас | Карта на сайта | Правила за ползване | За контакти | © 2007 Владимир Медев
Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev