Лъки - малкият, но прекрасен кът на красивата ни родна България

Фирмите и предприятията на територията на общината

Различните предприятия и фирми, са тези които дават препитанието на хората в града. За това и ние решихме да ги опишем макар и накратко. Редът, в който ви ги представяме е случаен и не е подчинен на някаква закономерност.

 

Лъки-Инвест ООД

Паметник на миньора

Лъки - Инвест ООД е наследник на местния клон на голямото предприятие Горубсо, което беше приватизирано и разделено преди години. В момента от наличните в миналото няколко рудника работят два - рудник Дружба и рудник Джурково. В тях работят много от хората в Лъки. Заедно със заетите в обогатителната фабрика в града, тази група заема най-големия дял от заетите в общината. В предприятието работят около 530 души, а рудата която се добива е ценна суровина за Комбината за цветни метали, който се намира между Пловдив и Асеновград. При добиването на рудата се откриват и много красиви минерали, в различни форми и цветове. Те са прекрасно украшение за всеки дом.

За контакти: гр.Лъки, ул. „Възраждане“ 2, пощ. код 4241, тел.: (+359) 03052/ 20 46, факс: (+359) 03052/21 22, e-mail: luckyinvest@abv.bg

ДЛС „Кормисош“

Държавното ловно стопанство „Кормисош“ има големи традиции в ловния туризъм. Преди 1991 година тук е идвал да ловува Тодор Живков. Днес тук идват много чуждестранни туристи, които отстрелват едър и дребен дивеч. Тук могат да се срещнат благороден елен, елен лопатар, сърна, дива свиня, дива коза, мечка , муфлон, глухар, вълк и други. Факт е, че доскоро тук беше и рекордът за най-големи бивни на дива свиня.

ДДС „Кормисош“

За контакти: гр.Лъки, ул.„Хайдушки поляни“ 17, пощ. код 4241, тел.: (+359) 03052/21 96, факс: (+359) 03052/21 96, e-mail: ddskormisosh@nug.bg

За повече информация може да посетите и сайта на ДЛС „Кoрмисош“ : www.kormisosh.com

Повече информация за биоразнообразието и ДЛС „Кормисош“ може да намерите в раздела „Туризъм“, а снимки в раздел „Галерия“.

Designed and powered by ©2007 Vladimir Medev